Váradi Sándor blogja. Üdvözöllek! Köszönöm, hogy meglátogattál.

Kisérő levél a nyilatkozathoz

Tisztelt Embertársaim!

Néhány gondolatot, érvet szeretnék hozzáfűzni a nyilatkozat tartalmához.
Mindegyik gondolat egy - egy kis szelete a témának, mégis szerves része az egésznek, mert összefüggéseiben, következményeiben kapcsolódnak egymáshoz, segítenek felismerni és mérlegelni a nyilatkozat tartalmának fontosságát.

Véleményem szerint nincs új a nap alatt, csak a dolgok megközelítési, a témák tálalási - közlési módját kell addig formálni, amíg a kívánt eredményben éri el a célját.

Létfontosságú felelősséggel kell átértékelni azt a hozzáállást, ami a közérdeket és benne az életünk szerepét tölti be, miszerint ne csak azért álljunk ki, s tegyünk lépéseket, amiben közvetlenül vagyunk érdekeltek, hanem azokban is nélkülözhetetlen helytállni, amelyekben még csak közvetett módon vagyunk érintettek. De előbb, vagy utóbb mindenben közvetlenül tapasztalni fogja hatását mindenki, mint ahogy napjainkban, életkörülményeinkben tapasztaljuk. Eljutottunk egy olyan sorsdöntő fordulathoz, melyben nagyon sürgősen dönteni kell a saját életünk mikéntjéről.
Ezért félre kell tenni az önös érdekeket és felszínre kell hozni a józan ítélő képességet, hogy tiszta lelkiismerettel döntsünk a közös jövőnkről.

Tisztáznunk kell a legfontosabb szempontot: az ember viszonylatát a földdel. Minek után az embernek van szüksége a földre, hogy élhessen; viszont a földnek nincs szüksége az emberre, hogy létezzen. Ezt a vitathatatlan alapvetést teljes felelősséggel kell átértékelni ahhoz, hogy az emberek tisztában legyenek a döntéseikkel, cselekedeteikkel. Tehát vitathatatlan az a tény, hogy a föld, a földanya, a szülőföld életet biztosít az embernek, ennél fogva elmaradhatatlan kötelessége tisztelettel, megbecsüléssel, alázattal tartozni. Miként alapkövetelménye és kötelessége megvédeni szülőföldjét, mint a saját, a szerettei, az embertársai életét minden tekintetben, minden áron.
Határozott felelősséggel meg kell akadályozni, hogy spekulánsok, üzleti forgalmazók, haszonszerzők martalékává váljon éltető szülőföldünk! A szülőföld nem bocsátható áruba, mert így kisajátítható az emberek élete is.
Ezért Magyar földet, magyar sorsot magyar kézbe venni a megoldás kulcsa.

Emberek, ne hagyjátok megtéveszteni, félrevezetetni magatokat! Mert a spekulációval, a csavart ész technikájával felvértezett hatalom – pénz mániások csalárd módon hasznot akarnak húzni mindenből: a szülőföldedből, az energiából, az életedből, a munkádból, a betegségből, stb.

Ma ez jellemző a világunkra, mint jelenlegi állapot - Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség - mely megváltoztatható, ami csak rajtad, rajtunk múlik.

Tisztelt Magyar Emberek! Tehetetlenség leküzdésével, a nemzet erejének összpontosításával méltóztassék a szülőföld megőrzése érdekében erőfeszítéseket tenni, ezzel önmagának és a nemzetének bizonyítva felelősségét, önzetlenségét, hazaszeretetét, az élet tisztességes voltát biztosítani a jövő nemzedékei számára, hogy általuk tiszteletet érdemeljenek ki és ne megvetést.

Az élet csak úgy érthető, ha visszatekintünk, de csak úgy élhető, ha előrenézünk, és csak úgy van értelme, ha jelenben cselekszünk.

Ha azonos ÚT - on járunk, találkozunk, jó eséllyel megismerjük egymást, s innen már közösen egy irányba vezet az ÚT – unk, külön – külön is.

Ez a nyilatkozat az Ön aláírásával megpecsételve az egyik legrangosabb, leghitelesebb, legértékesebb okmány, amit a kezében tarthat, mert a nemzet tagjainak akaratát fejezi ki, s dokumentálja a világ tudomására!

A nap mindenkire süt, a ború csak az lehet, amit te látsz.

Tisztelettel:

Váradi Sándor

2013 június 26.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése